Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2015.07.16. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon X.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

E

El Szájmon (régies írásmóddal L. Simon) A megrázó őszinteségéről elhíresült El Qúrta-dinasztia legígéretesebb egyedeiből előállított nerdroid (lásd ott). Közírói munkásságának csúcspontja a megújuló természeti erőforrásokhoz írt óda, az Éjféli Napsütés című verses trilógia. 

G

Geci Hungarikumnak minősített, száz százalékban magyar fejlesztésű, forradalmian új sportág, amelyben a játékosok humán spermával bővített nyelvtani szerkezeteket (ún. mondatokat) vágnak egymás fejéhez. Bizalomvesztést elszenvedett oligarchák és a politikai elit kedvenc sportja. A játékosok által leadott anyagminta szabványossági vizsgálatát politikai elemzők és közvélemény-kutatók végzik az erre alkalmas szájszerveikkel. 

K

Kéményen dolgozó kisember A kéményseprési szolgáltatás katasztrófavédelemhez történő beállamosítása során munkáját elvesztő tüzeléstechnikai karbantartó szakmunkás. 

Közérdekű adatigénylés Magyarország határát illegálisan átlépő menekült igazoltatása a Magyar Őrsereg határvadász alakulataival kiegészített rendőrségi kommandók által. Az igazoltatott személytől beszedett szolgáltatási díjat (v.ö. hálapénz, borravaló, kenőpénz) a szolgáltatást nyújtó közszolgák, a hazai hagyományoknak megfelelően, közvetlenül a saját fizetéskiegészítésükre fordítják. 

M

Menekültügy A Háromszéki medence legnagyobb folyójához, a Feketeügyhöz hasonló, virtuális folyó a mai Magyarország területén. Különlegessége, hogy a határokon belül ered és ott is ér véget. A tavaszi áradásának visszavonulása után hátramaradó szellemi öntéstalajon milliószám díszlenek az azonos tőről fakadó olyan endemikus gyomok, mint a Xenophobicus hungaricus, Rassismus jobbicae, Dictatorum orbanum és a Servilismus fidesus. 

N

Nerdroid A nemzeti érzelmű populáció kifinomult eljárással kiválasztott egyedeinek génmódosított robotváltozata, amelyet azzal a céllal hoznak létre, hogy minden körülmények között, bármi áron teljesítse a NER (lásd ott) céljait. A transzformáció során eltávolítják az alanyok gerincét és a jellemét, agyuk nagyobb részét pedig a központi akarat és az isteni sugallat önálló felismerésére alkalmas biomodullal helyettesítik. Emberszabású külsejük miatt azonosításuk általában csak a verbális kommunikációjuk alapján lehetséges. Megközelítésük a kéményen dolgozó kisemberek részéről nagy körültekintést igényel, mivel tekintetük és lélegzetük is fanatizáló hatású. Kontaktus csak megfelelő védőeszköz (pl. szuverén gondolkodás) esetén javasolt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr977629668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása