Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.02.20. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon VI.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

A

Alávaló A politikai tudat fejlődésének utolsó előtti, az „alattvaló”-t közvetlenül megelőző evolúciós szintje teljesen független, jellemgyenge cöfil békeharcosoknál.

B

Bevett egy ház A szórakoztatóipari szolgáltatásokra vonatkozó jogszabály által törvényesnek tekintett, magas népszerűségi mutatójú, a legális gazdaság határain vállalkozásként tevékenykedő örömtanya, amelyre nem vonatkoznak a szokásos számviteli és adózási szabályok. Mivel a látogatók fogyasztásából származó bevétel nem fedezi a cég működését, ezért bőséges állami apanázsban részesül, amelyet a döntéshozók számára nyújtott kedvezményekkel, többek között reklámszolgáltatásokkal hálál meg.

Cs

Csikk Az új trafikrendszerben a dohánytermék forgalmazás hasznának az állam zsebében maradó morzsányi része, amiről azonban a hivatalos sajtóban nem szabad beszélni („Csikk, erről egy szót se!”).

F

Fajgörcs (© Hajós András) A nemzeti érzelmű népszaporulat erőltetett növelésére kidolgozott, több elemből álló kormányzati program sikertelensége láttán az ezért felelős minisztériumi tisztviselők altestében kialakuló kóros izomtágulat.

H

Hiteltelen A politikai elitnek és egyéb vagyonos rétegeknek a bankkal szemben devizában fennálló adósságától célzott törvényalkotással, igen kedvezményes feltételekkel megszabadított, nem szavahihető tagja.

K

Közgyűlés A testi higiéniát elhanyagoló önkormányzati képviselők lábujjai között keletkező gennyes kelés egyes nagyvárosokban. Budapesti változatának kezelésére a tarlósvirággal (egynyári tisztesfű, Stachys annua) kísérleteznek, eddig mérsékelt eredménnyel.

L

L-Síbolt Törvénytelenül szerzett állami pénzek sportszer-kereskedelembe történő, turisztikai célú befektetése során épülő magyar üzlethálózat külföldi luxus téli üdülőparadicsomokban, ahol a magyar elit tagjai simiccsel (lásd ott), a békemenetesek simicskával fizetnek.

M

Médiaklikk A teljes közösségi nyomtatott és elektronikus hírszolgáltatást egy kézben tartó gazdasági-politikai érdekcsoport. A hatalom boszorkánykonyhájából jobb egérgombra kattintással vezérelhető.

Ó

Ócsa Az Országos Családvédelmi Alap által luxusáron épített katasztrófa sújtotta gagyi szociális lakótelepek elnevezése. A kényszerből beköltözők (ÓCsÁról valók, ócsárolók) a berendezési tárgyaikat a kormány által erre a célra alkalmazott ócsástól szerzik be, ugyancsak aranyáron.

S

Simics Testre szabott jogszabályok formális betartásával magánzsebekbe juttatott közpénzek mértékegysége. Az ügyészség és a rendőrség eddig csak kisebb, néhány simicska elkövetési értékű ügyekben indított eljárást, mert a bejelentők többségét a közérdekű bejelentésekre vonatkozó jogszabályok értelmében már előbb elítélték személyes adatokkal történt visszaélés miatt.

Sz

Századvég Az egység utolsó szakasza nemzeti érzelmű félkatonai civil szervezetek kormánytámogató felvonulásán. A parancsnok ide szokta beosztani a legszervilisebb társadalomkutatókat.

V

VeszprémNER (ZRt) A fennálló rendszerbe szervesen betagozódott, állami projektek és kormánypárti önkormányzatok nagyberuházásainak környékén előforduló, állati irhákkal is kereskedő, némasági fogadalmat tett kertészeti aktatáska-kisvállalkozás. Különösen erős a hagyományos kézi munkákban: hatalmasat kaszál például környezeti katasztrófák elhárításán, antiszociális lakóparkok építésén.

A következő rész előreláthatólag 2014. február 27-én jelenik meg.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1005820715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása