Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2019.10.11. 15:24 Atyavilág

A tűzoltóknak lassan elegük lesz, hogy az állítólagos hazai átlagbér töredékét kapják

Címkék: politika közélet Atyavilág Zircinfo-ról Letiltott Bejegyzései (AZLB)

A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2019. január 30. 

19-01-30_tuzolto_1204098.jpg""Elfogadhatatlan, hogy a KSH által közölt adatok alapján a költségvetési szektorban a közfoglalkoztatottak nélkül számolt nettó átlagkereset 245 ezer forint, ugyanakkor egy 7 éves tapasztalt tűzoltó ennek töredékét, 160.000 forint körüli összeget visz haza" - olvasható az Egységes Tűzoltó Szakszervezet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A szervezet tudatja, a napokban kapták meg Magyarország vonulós tűzoltói a sokat hangoztatott illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat, de a helyzet sajnos drámai. Egy 7 éves beosztott tűzoltó rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160.000 forintot. Ráadásul a vonulós tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Továbbá az ígért 3 pilléres életpályamodellből 2 pillér egyáltalán nem valósult meg. ..." (Népszava)

A Katasztrófavédelem alá besöpört állami tűzoltóságnál uralkodó állapotok legutóbb 2017. második félévében voltak reflektorfényben, akkor a Zircinfo-n is több részes sorozatban idéztük az országos sajtóban megjelenteket. "A tűzoltás biztonságának személyi, technikai és szervezeti feltételei biztosítottak", persze, mi mást is nyilatkozna egy tévedhetetlen állami hivatal, azonban a tűzoltók mostani kiállása jól mutatja, hogy az akkori panaszok közül nem sokat orvosolhattak, de lehet, hogy semmit. Egyes hírek szerint már készültek számítások arra, hányan fogják emiatt elhagyni a testületet. A tűzoltóság létszámát mégsem lehet nyolcvan órás OKJ-s agysebész tanfolyamot végzettekkel feltölteni. 

Atyavilág

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1615217696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása