Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.02.27. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon VII.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

F

Fülkeforradalom Elcsökevényesedett hallószervű kisdobosok és úttörők által 2010. április 11-én és 25-én a lakásuk legkisebb helyiségében végrehajtott, megrázó hatású társadalmi változás, amelyet Kadosa Pál közkedvelt szerzeményének dallamára írt szöveggel kísértek: „Forrjon a dalom, pajtás, Fákon újul a hajtás, Fogadjuk a tavaszt dallal!”

J

Jelképes összeg Az ország jelképeivel ellátott (© Moldova György), a korrupció (lásd ott) során új tulajdonoshoz kerülő bankjegyek értéke simicsben (lásd ott) kifejezve.

K

KÖSZSZÉP Közbeszerzésekben verhetetlen eredményességű magántulajdonú gazdasági társaságok által a közbeszerzési döntőbizottság titkárnőinek küldött csokor rózsához mellékelt borítékban található 20%-os csekket kísérő üdvözlőkártya protokoll szerinti szövege.

Kúria Önmagukat jogi csűrcsavarok kifundálásában kiélő agg konzumhölgyek állami fenntartású napközi otthona. Ellátásuk fejében hálából rendszeresen lelopkodják Jusztícia szemkötőjét.

M

MÁV A 2014-2050-es időhorizontra kiterjedő Nemzeti Közlekedési Stratégia nevének társadalmi egyeztetés során elfogadott rövidítése. Jelentése: „Meddig Állunk, Vazze?” (lásd még: http://mav.blog.hu)

Mismásolás Valós tartalmú terhelő állításoknak kormány- és pártszóvivők által maszatolás (lásd ott) útján harmadik félre (ún. másra) hivatkozással történő visszautasítása.

N

NAV A nem kellően szolgálatkész gazdasági szereplőkkel és személyekkel szemben kormánypolitikusok által alkalmazott félelemkeltő, vakkantásszerű hangutánzó szó, jelentése kb. „Na, véged!”. Az üzenetet a jobb belátásra térítő és iránymutatást adó szerzetesrend tagjai, az ún. navigátorok kézbesítik a címzetteknek.

Negyvenhétezer (47000) Az ún. Matolcsy-Zsiga-állandó, amelyre a XXI. század első fülkeforradalmi közgazdasági elmélete épül. Definíciója szerint, ha az ország adófizetőinek 90%-a havi 28000 forint adózott jövedelemmel rendelkezik, az állandó segítségével kiszámítható a felső decilis átlagjövedelme.

S

Schmuck  (ném.) Idősödő szociáldemokraták méretes testékszere, amelyet, hogy ha egyszer felvettek, nem lehet levetni.

Sz

Számvevőszék A fogadások átvételét intéző alkalmazott ülőbútora a Nemzeti Dohány-, Lottóbolt és Bukmékerirodában. A múlt század ötvenes éveiből ismert békekölcsön korszerűsített változata bevezetésének előkészítése keretében átnevezése és szervezeti átalakítása Számonkérő Székké folyamatban van.

T

Természetbarát Zöldövezeti luxusingatlanok tulajdonosait tömörítő vallásos rend tagja. A rend előírása szerint kötelező Armani- és Van Graaf-kámzsák mögé rejti arcát. Jótékonysági adománygyűjtő vándorlásai során unalmas óráiban állami milliárdokért turistautak műholdas felmérésével és turistajelzések festésével foglalkozik.

V

Vaklicit Begyógyszerezett látássérült képviselőjelöltek kampánygyűlésnek álcázott nagyotmondó versenye választási időszakban. A nyertes a pártközpont utasításait vakon követve képviseli választóit a következő választásokig.

Vörösi-Soap® (ZRt) A foglalkoztatás növelése céljából halmozottan hátrányos helyzetű (HaHá-s) Baranyai megyei kistelepülés külterületén állami befektetéssel létrehozott tisztálkodószer-gyártó gazdasági társaság. A Magyar Gazdasági Tündérmese egyik meghatározó szegmensének tekintett startup vállalkozások közül az elsők között hozták létre 2010 őszén a timföldgyártás melléktermékeként keletkező, fémoxidokból álló, eddig hasznosítatlan anyag környezetbarát újrahasznosítására. Az államilag kijelölt magánrészvényesek befektetései rövid időn belül kiemelkedő hozamokat produkáltak, azonban a háttérben lezajlott, feltételezett politikai indíttatású üzleti tranzakciók gyanúját a cég által gyártott, egyébként kiváló minőségű vörösi szappanokkal sem sikerült a közreműködőkről lemosni. A közadakozásból származó tőkerészből illóolajokat és kámfort állítanak elő saját felhasználásra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr535833725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása