Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.02.13. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon V.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

A

Azori Csak a legutóbbi időkben felfedezett cigány nyelvváltozat. 2011. novemberében tizenkét magyarországi megye vezető köztisztviselő nyelvtudósai és néhánynak a családtagja felfedező úton jártak az Atlanti-óceán keleti medencéjében, és az ott fellelt szigetcsoporton élő primitív törzsek által beszélt, általuk „azori”-ként emlegetett nyelvet az eredetileg Indiából elvándorolt cigányság eddig ismert domari, lomavren és romani nyelvváltozataival rokon nyelvként azonosították. A felfedezés hírére Páneurópa rendkívüli konferenciát hirdetett a helyszínen a romák elleni stratégiáról, amit a magyar szakemberek melegvizes fürdőkben üdvözöltek.

B

Bérbefagyasztás A Magyar Gazdasági Csoda közgazdasági és humánpolitikai eszköztárának egyik inflációkezelő eleme. Lényege, hogy a munkavállalók járandósága tartós értékvesztése ellen tiltakozó érdek-képviseleti aktivistákat saját bérükbe fagyva vagy betonba öntve győzik meg a kormányintézkedések helyességéről.

F

Floridázás A debreceni cívisek elit rétegének tagjait (ún. floridokat) az Egyesült Államok-beli Orlandóban ért váratlan esőzés. A vízből elektrolízis útján előállítható energiahordozók forradalmi újdonságát közpénzeken tanulmányozó szakemberek a hideg zuhany által okozott kellemetlen következményeket manipulált dokumentumokkal, nyilatkozatokkal és mismásolással (lásd ott) enyhítették.

G

Gulyás Bátorságukról híres észak-amerikai cowboyok Kárpát-medencében élő leszármazottja. Jelentése: bográcsban főzött, jogi végzettségű külügyi szakértő tehenészfiú. Bátorsága abból ered, hogy vak.

K

KLIK Magas rangú állami oktatáspolitikus rekeszizma által kibocsátott jellegzetes hanghatás, amikor százezer alattvalója a felmenőit emlegeti. Ellenszere az életpályamodell formájában alkalmazott sokkterápia, amit azonban azoknál kell alkalmazni, akik rá gondolnak.

„Kövér, a Nap” Generális ihletésű, az ókori Egyiptom legjelentősebb istenére utaló kezdősor a kormánypárti képviselők szavazataival módosított Országgyűlési Házszabály által az üléskezdésre előírt napi imában. Folytatása: „Kövér, a Nap, Szórja a sugarakat. Kerékbe tört.”

Kurucinfo Rákóczi téri strázsák (© Timár György) időszakos reklámújságja. Jellemzően divatjamúlt személyeket és lejárt szavatosságú, avítt, értékcsökkent szolgáltatásokat és eszméket hirdet.

M

Mandiner 1. Biliárdfejű hotelszolga (© Timár György) 2. A milliárdos áfacsalási botrányban való érintetlenségéről szóló híresztelések visszautasításának módja a Nemzetgazdasági Minisztériumban egy hétvége alatt készült jelentésnek egy népszerű internetes portálon történt nyilvánosságra hozatalával.

Mentés Népviseleti felsőruházatba öltözött katasztrófaelhárítók által vészhelyzetekben végzett tevékenység.

Mobil cég Hordozhatótelefon-szolgáltatás nyújtására létrehozott állami tulajdonú félkegyelmű gazdasági társaság. A társadalomra nézve veszélyes állapota miatt először maszatolás (lásd ott) alkalmazásával gyógykezelésnek vetették alá, majd nemrég bezárták, mert a bíróság ítélete szerint gyógyíthatatlannak bizonyult. A kezelés több százmilliós költségét az adófizetők állták. 

N

Nemtelen Az országgyűlésben és az önkormányzatokban többséggel rendelkező pártok és más szervezetek alantas képviselőinek meghatározó viselkedésmódja a saját frakciójuk előterjesztéseiről történő szavazáskor.

Ny

Nyerges Speciális közúti vontatójármű-fajta. Szemben a szocialista kormányok idején alkalmazott, emberi erővel működtetett, kisipari módszernek tekinthető talicskázással, ezzel a technikával szinte emberi beavatkozás nélkül, automatikusan, nagyságrendekkel hatékonyabban lehet kiszállítani a rendszerből az állami pénzeket. A kormányon bőr van, ezzel szemben a fék pofátlan.

S

Sömjén Vallási szertartásokhoz az ókortól kezdve használt, a görög Simeon magyar változatából, a Semjénből kialakult elnevezésű, a Magyar Országgyűlésben liberálisördög-űzésre használt illatosító szer. Kereszténydemokrata országgyűlési képviselők leheletének palackozásával készül, a Zsóti És A Keresztényi Megbocsátás Nonprofit Kft forgalmazza. Utolsó Ítélet (Extra Strong) változatához a kommunizmus utolsó leheletének rendszerváltáskor dobozolt és megmaradt készletéből, Fekete Mise változatához az ülésteremben tartózkodó ittas frakciótagok leheletéből kevernek adalékot.

Sz

Szenzor Az állami médiában alkalmazott, a közéleti rezdülésekre és a politikai hatalom elvárásaira különlegesen érzékeny tartalomfelügyelő szakember.

V

Vajna Nemzeti kisebbség filmbizniszben utazó csoportja elöljárójának Atyáról Fiúra öröklődő címe. Jellemzője, hogy erdőszélen esküszik, és ehhez az államtól milliárdos hozományt kap.

Vélelem Nem ok nélkül feltételezett félelem a véleménynyilvánítástól a Nemzeti Együttműködés Rendszerében (NER, lásd ott).

A következő rész előreláthatólag 2014. február 20-án jelenik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr895808874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása