Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.02.06. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon IV.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

Á

Árfolyamrögzítés A méltán nemzetközi hírű magyar katasztrófavédelem legújabb csodafegyvere a határainkon túlról érkező nagyvizek károkozásainak csökkentésére. A módszer lényege, hogy terrorelhárítók és egyéb önkéntesek gumicsizmába és viharkabátba öltöztetett szentet hordoznak végig a vállukon a nagy magyar folyók elöntése által fenyegetett gátakon, földeken és lakóterületeken, akinek intésére az árhullám meghunyászkodik, szűkölve visszavonul a medrébe, majd egy helyben megáll. A katasztrófavédelem a sikeres beavatkozás után svájci frankban, euróban vagy japán jenben járó perselypénzt 180, 250, ill. 2,5 forinton számítja fel a megvédett terület tulajdonosainak.

B

Baja 1. Baloldali ellenzéki párt nyűge, amelytől nem tud szabadulni. 2. Folyóvízzel táplált kegyencmosdató tál cukrászok körében használt népies elnevezése a Dél-Alföldön.

E

Egyiptomi sötétség Vak komondorok és az ország sikereitől elvakított politikusok világképe, akiknek tudatába – a bibliai 3 nappal ellentétben – négy év után sem jutott el a valóságot megvilágító, éltető fénysugár. Eredetileg a kormányfő hozta magával 2011. februárjában, amikor Egyiptomból történt visszatérése alkalmából a helyszínen zavargások törtek ki. Magyarosított változata azóta hungaricum, „Darkness of Hunnia” márkanévvel az országimázs meghatározó arculati eleme.

F

Fideszes rablógazdaság (© Debreczeni József) Szabadságvesztésüket töltő kormánypárti paripák által művelt, mezőgazdasági termelőktől elkobzott állami földterület.

G

Gazember Hátrányos helyzetű településeken munka- és megélhetés nélküli állampolgárokat gyomos, elvadult árokpartok növényzetének irtására utasító vezető önkormányzati tisztségviselő. Európai uniós támogatással működő mintaprojektje a Vérpataki Csoda.

H

Hegedűs Szélsőjobboldali kórusokat kísérő vonószenekarok holdkóros egyházfi prímása.

K

Korrupció A természetben tapasztalható vulkánkitöréshez (v.ö. erupció) hasonló gazdasági folyamat. Itt a felszín alatt dolgozó hatalmas erők láva helyett bankjegyeket, zsíros pozíciókat, állami javakat hánynak a levegőbe, amelyeket az időjárás-előrejelzésre kizárólagosan felhatalmazott Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) által az aktuális kormányzati politikához igazított széljárás előre kiválasztott, baráti helyek felé sodor. Jellegzetessége, hogy parlamenti választások időpontjában az intenzitása hirtelen lecsökken, majd ismét fokozatosan erősödve csúcspontját a következő választások előtt éri el. Minden korra jellemző.

Költségvetési Tanács Rendszerhű közgazdászok tavaszi mezőgazdasági tevékenységét megelőző összejövetel, ahol az adófizetők kifacsarásának eredményeként összejött állami bevételt a hatalomhoz közel álló rokoni és baráti szántóföldek megtermékenyítésére osztják szét.

Kuminológus Országimázs- és szentképfényező borsoskömény- és kandallókutató tudós. 

M

Maszat Pártunk és kormányunk kínos ügyeinek elkenését szolgáló, tengeri növények tolásával végzett eljárás a kormánykommunikációban és az állami médiában.

McEerom, Emery Grafomániás skót kultúrpolitikai tanácsadó, a jobboldali magyar kormányok nemzetitudat-formáló kulcsembere.

Mészáros Az építőiparban nélkülözhetetlen kötő- és adalékanyagokat árosító, letaglózó tehetségű gázipari szakember. Példamutatóan erkölcsös és istenfélő életének jutalmaként ő kerülhetett legközelebb az Úrhoz, aki a saját erejének egy részét neki kölcsönözte és Boldoggá tette. Több multinacionális cég pénzügyi tanácsadóként alkalmazza, mert tudja a titkát, hogyan lehet a mész árosításának jövedelmezőségét évente egy nagyságrenddel megnövelni.  

N

Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) A NENYI-ben (lásd ott) meghirdetett Új Honfoglalás hivatalos elnevezése. Az 1100 évvel ezelőtti történelmi eseményekkel ellentétben, amikor őseink hosszabb időn keresztül, több hullámban, kívülről szállták meg a más népek lakta Kárpát-medencét, most ez egy lépésben, mindössze négy év alatt, belülről kifelé, a saját nemzet által lakott területen történik. Közös vonása mindkét eseménynek, hogy egyik megszállás sem ütközött érdemleges ellenállásba, a szórványos tiltakozást a megszállók jelképes ajándékokkal (fehér ló, rezsicsökkentés) sikeresen kezelték. A peremvidékeken vannak még formális akadályok, tekintve, hogy azok egyelőre más országok felségterületei, de ezek elhárítására már előrehaladott tárgyalások folynak közép-ázsiai és távol-keleti katonai segítség bevonásáról.

Nemzeti Együttműködési Nyilatkozat (NENYI) 162 évvel és két hónappal a debreceni országgyűlés által elfogadott Függetlenségi nyilatkozat után a nemzeti poligarchák által a magyar nemzet megmentésére megkötött, kaszinótojással megpecsételt, az összes állami intézményben kifüggesztett vérszerződés. A korrupcióból megvagyonosodott politikus és az állami megrendelésekből milliárdossá vált oligarcha (© Frei Tamás) keresztezéséből kitenyésztődött elit a NENYI-ben leszögezte: „A nemzet egyetlen csepp vérét, egyetlen csepp verítékét sem engedjük más zsebekbe!”

S

Stadion 184,8 méter hosszú elektromos töltésű részecske. Létezését már évezredek óta sejtették, de bizonyítani csak a 2000-es években sikerült egy zseniális magyar tudósnak, a Bács-Kiskun megyei születésű csodajuhásznak, akiről az anyagnak ezt az újabb építőelemét is elnevezték. A részecske kizárólag több ezer férőhelyes, romos állapotú sportlétesítményekben észlelhető. A tudós az első ilyen létesítményét Magyarország Akasztó nevű településén hozta létre, ahol ma is megtekinthető, mint a Nemzeti Értéktár egyik ékköve. A kormány által kiemelten támogatott tudományfejlesztési program keretében 2013-tól az ország teljes területén számos részecskemegfigyelő objektum épül, mivel azonban a hatályos építési jogszabályok nem teszik lehetővé eleve romok építését, így kényszerűségből vadonatújakat kell építeni, és kivárni, amíg leromlanak.  

Sz

Szotyi Feljövőben lévő üdülőhely és futballközpont a Váli-víz mellett Fejér megyében. Itt adnak egymásnak négyévente találkozót a hanyatló Nyugat kommunista rendszerei ellen harcoló nemzeti erők vezetői. A település korábbi nevét – Felcsút – az új példakép, a Nagy Oroszország emblematikus Fekete-tengeri politikai-társadalmi központja és kedvelt üdülőhelye iránti tiszteletből változtatták meg. A nemzeti kultúra hagyományainak ápolása érdekében közterületein a köpködés kötelező. Utcáin folyamatosan terrorelhárító egységek járőröznek. A 2014-es Közép-ázsiai Téli Futball Játékok színhelye.

T

TEK (One Do) A végrehajtó hatalom vezetőjének különleges kiváltságokkal felruházott, törvényen kívüli fegyveres harcművészeti klubja. A jövő kihívásaira történő felkészülés szellemében kivételes képességű tagjai folyamatosan képezik magukat, jelenleg pl., a közhangulatra tekintettel, az amerikai Air Force One mintájára, repülni tanulnak.  

Zs

Zsaru 1. Magyar rendőrök speciális lábbelije. Általában mintegy fél yardnyi darab látható belőle, a többit eltakarja a fakabát. (© Timár György) 2. A miniszterelnök által állománygyűlésen a rendőr tiszthelyetteseknek választási hangulatjavító intézkedésként visszamenőleg beígért könnyű, pántos szolgálati lábbeli nyári használatra.

A következő rész előreláthatólag 2014. február 13-án jelenik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr435798401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása