Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.12.06. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon IX.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

C

Cöfilizáció A Magyarországon 2010-ben lezajlott sikeres fülkeforradalom után bevezetett társadalomfejlődési modell. Egyik jellemzője az állami szintre emelt, az egészségügyi rendszer és a tömegkommunikáció közreműködésével zajló tömeges agyzsugorítás. A kezelésen eredményesen átesett, cöfilizált egyedekből, azokat sorokba és oszlopokba rendezve, sorozatgyártással állítják elő a hatalom támasztópilléreit. Az orvosi szenzációnak minősített eljárás iránt számos, az európai versenyképességi rangsor élén álló, hanyatló liberális ország hivatalos szervei is érdeklődnek.

H

Habony and Ivory (ang.) A magyar kormány uniós támogatásból megvalósuló projektje, amelynek célja, hogy az ország 2020-ra – az autóipari mellett – a világ elefántcsont-kereskedelmi és -feldolgozóipari innovációs központja legyen. Az ötletgazda stratégiai tanácsadó a projekt címét Paul McCartney és Stevie Wonder 1982-es világslágerének emlékére választotta.

Hendebende Fülkenyelvújításkori kifejezés: a nagyhangú, élénk, széles taglejtésekkel és ordas valótlanságokkal kísért mondanivaló (ősi változatban: handabanda). Lásd pl.: A magyar szuverenitás és nemzetvédelem biztosítéka a mutyigripenek jelenléte a magyar légtérben!

Hungari-kum A közép-ázsiai Kara-kumhoz hasonló sivatag a Kárpát-medencében. Főként a szellemi sivárság és az állandó, viharos erősségű, keletre fújó politikai szelek jellemzik.

N

Nemzett politika Pártállami funkcionáriusból hithű pártállami csicskássá transzformálódott, szent életű pártelnök által házilag törvényesen főzött pálinka bódulatában folytatott közösülés eredményeként kidolgozott ideológiai alapvetések a „haza” témakörében. Az eddig a közvélemény számára elérhetővé tett „Posványos” alapváltozatot állítólag hamarosan követi a „Fehér Ló”-verzió.

O

Orbanizáció Az urbanizációval ellentétes folyamat: a települések belső minőségi változása, infrastrukturális ellátottság, életmód, szerveződés, gazdasági tevékenységek vagy viselkedésmód visszafejlődése (minőségi elváltozás).

P

Puskás Az egykori mezőgazdasági idénymunkáshoz, a kaszáshoz hasonló, miniszteri szintű beosztás a magyar kormányban. Feladata, hogy a miniszterelnöki előszobában testével és fegyverével védje a futballpálya méretű dolgozószobájában egykapust játszó hagyatékőrző főnökét.

V

Vida A második (Happy) törpe magas állami beosztású elvált felesége, akinek a múltjában fellelhető kétes események konfliktusokat váltottak ki Magyarország és legfőbb szövetségese között, és ily módon az újkori történelem közvetlen formálójává vált.

Vízum A rumhoz és az Unicumhoz hasonló, de alkoholnak nem minősülő afrodiziákum. A világ összes országában készítik, kizárólag külföldiek számára. Legkeresettebb változatát az Amerikai Egyesült Államokban állítják elő. Megvonása a vízumfüggőségbe került magyar kormánytisztviselőknél és kormányközeli személyeknél a „Tolmácsot kérek!” segélykérés kétségbeesett ismételgetésében megnyilvánuló mellékhatást váltja ki.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr936960273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása