Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.01.30. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon III.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

A

Azeri baltás A magyar üvegeshez hasonló, fejbe vágó hatású közép-ázsiai néptánc. Gyilkosság miatt elítélt, politikai haszonszerzés céljából Magyarországon szabadon engedett köztörvényes nemzeti hősök járják a Kaukázus együttes Rossz bor című zenéjére.

Cs

Csüngőhasú A politikai taposómalomban elhájasodott, távol-keleti ábrándokat kergető egykori sportoló törpemalac.  

D

Diktatúra A Magyar Természetjáró (leánykori nevén: Természetbarát, lásd ott) Szövetség (MTSZ) által kormánypárti politikusoknak és rendszerhű követőknek szervezett exkluzív gyalogos kirándulások összefoglaló neve. Jellemzőjük, hogy a résztvevőknek a dikta-túravezető menet közben mondja tollba a következő időszakra vonatkozó kötelező magatartási szabályokat. A túravezetés színvonalát és a rendelkezésre álló adófizetői százmilliók maradéktalan elköltését a szervező garancsálja.

F

Frakciók Szennyvíztisztító telepek ülepítő medencéiben a befolyó szennyvíz szilárdanyag-tartalmának vegyi és mechanikai eljárások segítségével történő kiválasztása során előálló, különböző mérettartományú szemcsecsoportok. A legnagyobb, felszínen úszó frakciót lehalásszák, szín szerint csoportosítják, és az egyes darabjait rendszeresen ismétlődő tréfás népi játékok (ún. választások) során népképviseleti jogokkal ruházzák fel. 

H

Hajléktalan Állandó bejelentett lakóhely nélküli állampolgár, akinek a fejét még nem verték be a világörökség részét képező önkormányzati területen rendőrök, közterület-felügyelők, polgárőrök vagy nemzeti érzelmű önkéntes közbűntényesek. Ellentéte a hajlékos (vagy hajlékes), akinek már igen.

K

Kormányváltó Politikai ambíciókat tápláló, ellenzéki beállítottságú, elavult műszaki megoldású személygépkocsi alkatrész.

Közszolgálati Média Határtalan, elsöprő kisugárzással rendelkező varázslónő a görög mitológiában, akit a vad félázsiai népség kései utódainak hataloméhes vezérei egy minisztériumi titkársági íróasztalon magukévá tettek, majd közhasználatra a nép közé vetettek.

M

Magyart Nemzett Kormányhoz közel álló polgári napilap oldalaiból hajtogatott kerecsensólyom és a parlamenti patkó jobbszárnyán ülő öregecskedő képviselőnő sikeres nászáról szóló tudósítás az állami televízióban.

Méltóságos Egyéni kormánypárti képviselői indítványra az országgyűlési képviselőknek járó, a házszabály újabb módosításával bevezetni tervezett kötelező megszólítás. A Demokratikus Koalíció (DK) módosító javaslata szerint a kormánypárti képviselőkre az „álságos”, a többi ellenzéki képviselőre a „mulatságos” megszólítás bevezetése lenne indokolt.

Mérnök A legteljesebb független szakmai lelkiismeretére büszke, a Magyar Villamos Művekből (MVM) kézivezérelt nemzeti … izé ... mérőember (© Rejtő Jenő), vagy mi. 

P

Papagájkommandó Országgyűlési dresszkód öltözetű kormányzati politikusok, vezető kormány- és köztisztviselők kellemes éghajlatú meleg égövi országokba küldött, díszmadárgyűjtési célú fegyveres különítménye, nyelvcsapás- és illemtan tanfolyammal összekötve.

S

Soponya Fejér megyei vadászparadicsomba szervezett Lézerirányítású repülővadlövésen államköltségből részt vevő, kétségbeesetten panaszkodó, nehézkes mozgású arisztokrata.

V

Veritas Népszerű elektromosvarrógép-márka az egykori Német Demokratikus Köztársaságban (NDK). Az itthon még fellelhető példányait az állam egy tudományos műhelybe gyűjtötte be, ahol a napi politikai igényeknek megfelelő történelemdicsőítő molinókat és történelemhamisító lepleket fércelnek össze velük erre a célra átképzett, iskolázott kutató közmunkások. A lakossági igények kielégítésére nemzeti mérnökök (lásd ott) által kifejlesztett okostelefon applikációja iGazság márkanéven kerül a boltokba.

A következő rész előreláthatólag 2014. február 6-án jelenik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr205784551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása