Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2019.10.11. 15:17 Atyavilág

Mi kerül a Nemzet Karácsonyfája alá? - Második csomag: a nyugdíjasok karácsonyi Erzsébet-utalványának hűlt helye – Frissítés!!!

Címkék: politika közélet Atyavilág Zircinfo-ról Letiltott Bejegyzései (AZLB)

A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2018. december 21. 

18-12-16_ogy_6454_jpg.jpg(Kép: a 2018-as  karácsonyfa a Kossuth téren - parlament.hu)

A hír:

"Orbán Viktor 2016. november 29-én bejelentette, hogy karácsonyra 10 ezer forintos Erzsébet-utalvánnyal lepik meg a nyugdíjasokat, és más különféle állami transzferekre jogosultakat.

A pénz mellé Orbán Viktor levelet is küldött." (index.hu)

"A kormány 2017. karácsonyára is küldte a nyugdíjasoknak a 10 000 Ft értékű Erzsébet-utalványt." (tudatosadozo.hu)

2018. március: "...rendkívüli ülésre hívták össze az Idősek Tanácsát, amiből elég nyilvánvalónak tűnt, hogy Orbán-kabinet a választás előtt még kioszt egy kör Erzsébet utalványt a nyugdíjasoknak." (azenpenzem.hu)

2018. november:

"Tavaly ilyenkor a kormány telenyilatkozta a sajtót arról, hogy karácsonykor tízezer forintos Erzsébet-utalványt kap minden nyugdíjas az országban, idén azonban látványos a csend. A napi.hu rákérdezett az Emberi Erőforrások Minisztériumánál, mi a helyzet az idei utalványokkal. 

Az EMMI a válaszában hangsúlyozta, hogy húsvétkor (a választás előtt) már küldtek 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt, most novemberben pedig nyugdíjprémiumot fizettek.

Karácsonyi Erzsébet-utalványra viszont utalás sem volt a válaszban, pedig Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter októberben még azt mondta, hogy idén is vizsgálni fogják annak lehetőségét, hogy kapjanak-e a nyugdíjasok utalványokat." (444.hu)

2018. december:

"Nagyon megdrágulhat a nyugdíjasok élete" (Privátbankár)

A vélemény:

Csak a vak(hitű) nem látta, hogy a 2016-os és 2017-es év végi, a 2018. márciusi Erzsébet-utalvány osztogatás a 2018 tavaszi országgyűlési választások hangulati előkészítését szolgálta (értsd: szavazatvásárlás), bármit is nyilatkoztak erről a kormánypárti politikusok. És persze az is várható volt, hogy az újabb választási győzelem után ez elfelejtődik, talán a legközelebbi választások előtt tér majd vissza.

Ennek a többmilliós, a társadalom meghatározó részét kitevő csoportnak a többsége kisnyugdíjas. Számukra nem csak az a személyes tragédia, hogy két év után várták volna ugyanúgy a tízezer forintot - sokkal inkább, mint a tavaszi választás előtt -, hanem az, hogy a Fidesz által megváltoztatott nyugdíjemelési szabályok miatt radikálisan szakadnak le az aktív keresők jövedelmi színvonalától (aki 2011-ben ment nyugdíjba, annak a 2017-es nyugdíja kb. 15%-kal ér kevesebbet a 2017-es nettó átlagkeresetekhez képest, mint amennyit 2011-ben ért az akkori nettó átlagkeresetekhez képest; és az arány 2018-ban tovább romlott). Nem beszélve arról, hogy a most "nyugdíjprémiumként", a kormány "kegyéből" juttatott és így kommunikált összeg jogszabályi kötelezettség, és az is lett volna korábban is.

"Azt szeretném, ha minden évben lenne miniszterelnök-választás. ... Azért, mert mikor választás van, mindig egy kicsit emelnek a nyugdíjon." (Nemzeti Konzultáció Bözsi nénivel,1:51-től)

Atyavilág

Frissítés!!! (2018.12.22.)

Január elsejétől a hatályos adójogszabályok értelmében az Erzsébet-utalványok kedvezményes adózása megszűnik. Az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. ettől az időponttól kezdődően mind a papíralapú, mind az elektronikus Erzsébet-utalványok forgalmazását megszünteti - jelentette be a cég honlapján pénteken. (Portfolio) :-DDDDDDDDD

Eközben a nemzetközi bíróság döntésének értelmében a magyar állam több tízmilliárd  forintot fizetett kártérítésként a hatalmi szóval kiebrudalt cafateria-cégeknek (Cheque Dejeuner, Sodexo, Ticket Express), és ennek a piaci szegmensnek a teljes államosítása 30-40 milliárdba is kerülhetett a magyar adófizetőknek.(zoom.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr4015217672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása