Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2014.01.23. 00:00 Go East!

Közéleti kínlexikon II.

Címkék: politika közélet humor hülyeség

B

Békevágy Kormánytámogató felvonuláson részt venni kívánó, ám a bírósági ítélet szerint szabadlábra feltételesen sem helyezhető nemzeti érzelmű elítélt lelkében dúló szenvedélyes érzés. Csillapítására a börtönorvos előírásainak megfelelően a Demokratikus Ifjúsági Világszövetség (DIVSZ) indulójának többszöri lejátszását alkalmazzák: „Egy a jelszónk, a béke, harcba boldog jövőért megyünk, Egy nagy cél érdekében tör előre ifjú seregünk.”

C

Cigarettavég Nikotinfüggők elkeseredett felkiáltása volt, amikor az új trafiktörvény miatt a boltokban megszűnt a dohányárusítás. Az elkeseredés azóta alábbhagyott, mert a boltok helyét népnemzeti mozgókereskedők vették át, akik színe egységesen fekete.  

E

Erőszakszervezetek Az állam által kivételezett helyzetbe hozott foglalkozási csoportok (vasutasok, tanácsi munkások, stb.) érdekvédelmi szervezetei. Ellentétben a gyengeszakszervezetekkel, ők mézet is kapnak a madzagra az epe mellé.

F

Furmány 1. Az állami végrehajtó hatalom furfangos központi szervének a Magyarország Alaptörvénye VII. számú módosításával bevezetett elnevezése. 2. Az Európai Unió szóhasználatában ("For money") ez a kifejezés jelzi az egy ország sérelmére a közjóra való hivatkozással bűnszervezetben, folytatólagosan, aljas indokból, megtévesztéssel elkövetett, kormányzás látszatát keltő tevékenységet, súlyosbítva magán- és köztulajdon elleni bűncselekménnyel, hivatali hatalommal történt visszaéléssel, ellenforradalmi tevékenységgel, az ország törvényes rendje elleni izgatással, a hatalom erőszakos megragadásával, a jogállam felszámolásával, önkényuralmi rendszer bevezetésével és gyakorlásával, az élethez és személyi szabadsághoz való jogok korlátozásával, az ország nemzetközi tekintélyének lejáratásával.

H

Hitvány A lelkiismereti és vallásszabadság jogáról szóló (ún. egyházdiszkriminációs) törvény elfogadása után csendben maradt, valamely, az Országgyűlés által elismert felekezethez tartozó jellemhibás útonálló.

I

Inkvizítor Tőle balra ülő, méltatlan ellenzéki képviselők végleges megsemmisítését követő házelnöki ünnepi lakoma a Magyar Országgyűlésben.

K

Képtelen A feszített jogalkotási tempó sodrában és a kormányzati kommunikációs káoszban a fonalat elvesztő ellenzéki képviselők jellemző tudatállapota. Többnyire a fajfenntartási képesség elvesztésével is együtt jár (v.ö. impotencia, meddőség).

M

Magosz (Demonsztratosz) Nagyra törő nemzeti földművesek görög mintára létrehozott szakszervezete, amely elsősorban az aszfaltozott utakon termelt gabonából épített útblokádokkal harcol a tagság érdekeiért. Vezetője Szorgosz Kapaszkodósz (lásd ott).

P

Parlamenti Őrség Az Országházban felépített nemzeti skanzen ismert nyugat-magyarországi tájegységet bemutató kiállítása. Az állami takarékossági intézkedések részeként a nemkívánatos látogatókat, képviselőket és vendégeiket biztonsági őrök helyett kiselejtezett színházi jelmezekbe öltöztetett közmunkás felügyelők dobják ki.

Sz

Szorgosz Kapaszkodósz A Magosz Demonsztratosz (lászd ott) földművesz szakszervezet vezetője. Látványosz ellenzéki politikai akciók szervezőjeként vált iszmertté. Asz egyik félreszikerült öngyilkosz terrorakciója egyből a Magyar Országgyűlész alelnöki székébe repítette. 

T

Tévé O´Strom Híres ír filmszínésznő, a 2006-os őszi budapesti zavargásokról készült buliwoodi film főszereplője. Az eredeti forgatókönyv szerint Johannaként kellett volna elhamvadnia egy felgyújtott ismert középület lángjai között, azonban a film szűkös költségvetéséből csak arra futotta, hogy az épületet védő és lángba borító szabadságharcos csőcseléket rohamozó szabadságharcos rendőrök egyike kilőtte a fél szemét.

V

V0 A Nagy-Britannia és Belgium ellen a hitleri Németország által a második világháborúban bevetett V-2 (Vergeltungswaffe - „Megtorló fegyver”) ballisztikus rakétához hasonló eszköz, amelyet a magyar kormány az ország végső térdre kényszerítése céljából tervez alkalmazni, miután eddigi gazdaságpolitikájával csak részsikereket ért el. A náci példaképpel ellentétben ez a fegyver egy Szárliget és Ceglédbercel között újonnan építendő, közel 200 km-es sínpályán halad, hogy láthatatlan maradjon a baráti Oroszország és az ellenséges NATO légtérvédelmi radarrendszerei számára, és ezáltal elkerülhető legyen egy félreértésből fakadó esetleges légi csapás a szövetségesek és ellenfelek előtt is ismeretlen hadászati eszköz ellen. A V0-tól várt eredményt a Paks 2.0 atomfegyver fejlesztésének meggyorsításával biztosítják be.

A következő rész előreláthatólag 2014. január 30-án jelenik meg.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr865771789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása