Túró! Túró!

"- Hát, igen, a kém - mondta bosszúsan az igazgató. - Három nappal ezelőtt jönnek be a dolgozóink, s látják, hogy ott ül a kém, és issza a tejet. El akarták fogni, de elfutott, és bevette magát a túróba. ... - Mi is esszük a túrót - mondta Majorov, és elmosolyodott." V. Popov: Eset a tejüzemben (1978), Szilágyi Ákos szerk.: Befejezetlen forradalom (1987)

Őszinte tisztelettel

Túró

túró_1_négyzet_200.jpg

© turotneked.blog

A szövegszerű egyezés más művekben megjelent, elhangzott szövegekkel kizárólag a véletlen műve. A más forrásból származó részeket jelöltük.

Az itt megjelent szövegek a forrás feltüntetésével idézhetők.

Levélcímünk: turotnekunk@gmail.com

 

2019.10.11. 15:22 Atyavilág

Leteszik a fúrót az alulfinanszírozott fogorvosok

Címkék: politika közélet Atyavilág Zircinfo-ról Letiltott Bejegyzései (AZLB)

A Zircinfo-ról letiltott bejegyzés: 2019. január 28. 

19-01-28_fogorvos_d_mti20111211003-e1475480134113.jpg(Kép: 24.hu)

"Megint leállhatnak a lakosságnak térítésmentes ellátást nyújtó fogászati rendelők, mert a kormány nem tartotta be az ígéretét – tudta meg a Népszava.

A közfinanszírozott praxisok orvosai ismét gyűjtik az aláírásokat, újra tiltakozó akcióra készülnek. Másfél évvel ezelőtt a körzetek harmada állt le három napra, most azonban ennél jóval hosszabb tiltakozást terveznek.
  

Az orvosok megelégelték ugyanis azt, hogy korábbi ígéretei ellenére a kormány továbbra sem hajlandó felszámolni az alapellátó fogászatok és a háziorvosi praxisok közötti finanszírozási különbségeket.

Pedig a fogorvosok ellátmánya töredéke annak, mint amennyit a háziorvosokra fordít az állam. Ráadásul a fogorvosoknak jóval többet kell költeniük a kezelésekhez szükséges eszközökre – állítják a tiltakozás szervezői. Gyorsan gyűlnek a támogatók, eddig ötszázan írták alá, hogy részt vennének a demonstrációban – mondta lapunknak Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség fogászati alelnöke. – Legutóbb január közepén írtunk levelet az egészségügyi kormányzatnak, miután két kollégánk kérdésére azt a választ kapta Csányi Péter helyettes államtitkártól, hogy indokolt a két alapellátó szolgálat finanszírozása közti különbség fenntartása. ..." (Teljes cikk: nepszava.hu)

Mi volt, és mi lesz Zircen?

Arról nincs információ, hogy másfél évvel ezelőtt volt-e leállás nálunk a fogászati ellátásban. Az újabb tiltakozás egyelőre szerveződik, de remélhető, hogy ha Zircet is érinti, arról időben tájékoztatja a közvéleményt az Erzsébet Kórház, vagy ha él még a korábban bevezetett, a kórházigazgatókra vonatkozó nyilatkozási tilalom, akkor az az állami szerv, amelyiknek ez (lenne) a kötelessége.

Ha valaki pontosabbat tud a tiltakozó akció zirci részleteiről, kérjük, tájékoztassa a Zircinfo-t.

Atyavilág 

Aktuális utóirat: Amikor a - még függetlennek tekinthető - sajtó naponta ad hírt az egészségügyi rendszer tarthatatlan állapotairól (Honvédkórház, Merényi Kórház, gyógyszertárak, Uzsoki, háziorvosi rendszer, kórházfinanszírozási rendszer, orvoshiány), a nép ajkán pedig számolatlanul terjednek a rendeléseken, kórházi kezeléseken tapasztalt méltatlan állapotok, a kormány 300 milliárd forintot oszt szét a Kisfaludy Szálláshelyfejlesztési Konstrukció keretében, "természetesen" kizárólag szakmai alapon. Az eddigi nyertesek közül a legtöbbet "kormányzathoz közeli" cégek nyerték, Tihanyban kastélyszálló és tréning központ létesítésére 2,9 milliárdot kapott egy cég, amelynek Garancsi István,  a székesfehérvári Mol Vidi FC labdarúgóklub tulajdonosa és elnöke, a miniszterelnök kötélbarátja és focimeccsekre reptetője az igazgatósági tagja, de az OTP, az ország legnagyobb bankja, amelyik egymagában majdnem akkora, mint a többi együtt, képes volt pályázni és nyert is félmilliárd közpénzt a balatonszemesi Hotel OTP átalakítására. Ugye tudjuk, hogy az OTP elnöke, Csányi Sándor az ország második leggazdagabb embere háromszáz milliárdos magánvagyonnal, aki a mellényzsebéből kifizethette volna a Hotel OTP felújításának költségét. Nem, ehhez még kellettek az adófizetői fillérek is.

Közben 3 kórházat finanszírozunk egy évig Szíriában, 500 ágyasat építünk Vietnamban,  két templom felújítását támogatjuk Mexikóban, itthon az ország leggazdagabb emberévé vált Mészáros Lőrinc gázszerelő cégei tavalyig összesen 96 milliárd forinttal drágábban vállalták el a közbeszerzési munkákat a közbeszerzési kiírásban megjelölt árakhoz képest.

De a fogorvosoknak tett ígéret teljesítésére nem jut évente néhány milliárd.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turotneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2115217690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.